Om ägaren och grundaren av Romani Heritage Kari Tuominen:

Kari kommer från en by i Finland där människor har en historia att tillverka väskor. Hans mor hade en liten grossistverksamhet och Kari, redan vid 15 års ålder, började sälja och skapa sina egna mönster. Efter sin examen flyttade Kari till Sverige för att studera ekonomi vid universitetet i Stockholm. Han bodde också i London en period på sjuttiotalet innan han bosatte sig permanent i Stockholm. 1977, vid 26 års ålder, öppnade Kari sin första butik ROMANI som säljer mestadels läderväskor från Italien och Finland men också silkesjal, handgjorda smycken och några läderkläder. Under denna tid arbetade han med många världsledande varumärken inom high-fashion som Gucci, Dior, Chanel, Fendi, Gianfranco Ferre och Sonia Rykiel.

Kari har ett brett utbud av kunder inklusive kungligheter, kända internationella skådespelare, framgångsrika internationella företagsledare och viktigast av allt, lojala modeintresserade kvinnor i alla åldrar. ROMANI-butiken var en multibrandverksamhet under en period av nästan 35 år, varefter Kari beslutade att arbeta med endast ett varumärke; Longchamp.

Longchamp är ett mycket framgångsrikt fransk familjeägt företag som har butiker över hela världen och Kari är mycket glad över att vara en del av ett framgångsrikt företag med detta företag.

Kari har alltid haft glädje av att skapa sina egna mönster och det är därför ROMANI HERITAGE föddes. Idag designar han och tillverkar silversmycken, silkeprodukter och lacker med stöd av sin thailändska meddirektör Somkiat Jampawong.

De har haft turen att hitta kvalitetsproducenter i Thailand och Vietnam. Deras silver tillverkas i en liten Karen by i bergen norr om Chiang Mai i Thailand och siden tillverkas av en fabrik med nära band och historia till Jim Thompson. Lackvaran tillverkas i Vietnam av en familj i den tredje generationen. Syftet med ROMANI HERITAGE är att skapa produkter i harmoni med naturen och miljön i kombination med handgjorda traditioner. ”Livet är mer underhållande än vi trodde. ”